یاوه‌گویی جدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران ایران: از حق برخورداری از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز دست نمی‌کشیم حزب‌الله: ایران مدافع همه آزادگان است یمن: نیروهای مسلح ما در پاسخ به جنایات سعودی‌ها تردید نمی‌کنند ونس: اگر ترامپ بخواهد می‌توان با ایران به توافق رسید! واکنش روسیه به قطعنامه سیاسی غرب علیه ایران در نشست شورای حکام صنعا: عربستان تاوان جنایاتش را می‌دهد وال‌استریت ژورنال: کاخ سفید نگران مقاومت ایران و طولانی شدن جنگ است پیشروی سریع رزمندگان یمنی به سمت شهر راهبردی «المخا» توضیح سفیر عراق درباره حاشیه‌های خوابگاه نیکان سفیر پاکستان: به‌زودی تفاهم بهتری میان آمریکا و ایران حاصل می‌شود حملات توپخانه‌ای و پهپادی عربستان به مناطق مرزی صعده ادعای ترامپ: جنگ با ایران بعد از انتخابات میان دوره‌ای آمریکا پایان می‌یابد واکنش غریب آبادی به تصویب قطعنامه علیه ایران در شورای حکام: با این فضاسازی‌ها، در شورای امنیت کاری از پیش نمی‌برید  درگیری در جنوب یمن/ وزیر دفاع دولت مستعفی ناپدید شد پارلمان صربستان منحل شد / برگزاری انتخابات زودهنگام در پی درگیری‌های سیاسی داخلی

فضاسازی کاخ سفید در بحبوحه مذاکرات وین

فضاسازی کاخ سفید در بحبوحه مذاکرات وین «جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید گفت بایدن از تیم امنیت ملی خود خواسته تا در صورت شکست دیپلماسی در وین آمادگی داشته باشند و گزینه‌های دیگر را بررسی کنند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۰ - ۳۰ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 21
کد خبر: ۱۱۴۵۸۱

به گزارش راهبرد معاصر، «جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید به خبرنگاران گفت در صورت شکست مذاکرات در وین، ایالات متحده در حال آماده‌سازی گزینه‌های دیگر است.

به گزارش خبرگزاری «اسپوتنیک»، وی در نشست خبری روزانه خود در این خصوص گفت: به دلیل نحوه نزدیک شدن و شرکت ایرانی‌ها در آخرین دور مذاکرات، رئیس‌جمهور از تیم امنیت ملی خواست تا در صورت شکست دیپلماسی آمادگی داشته باشند و گزینه‌های دیگر را بررسی کنند.

وی افزود: و این کاری بوده که ادامه داشته است، از جمله از طریق مشورت با طیف وسیعی از شرکا در سراسر جهان.در خصوص گام‌های بعدی، فکر نمی‌کنم در این مرحله چیزی برای اعلام از قبل، داشته باشم.

«ند پرایس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا هم در نشست خبری روزانه در جمع خبرنگاران به توضیح درباره وضعیت مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین پرداخت و گفت که برخی پیشرفت‌ها در این مذاکرات حاصل شده است. او با این حال ادعا کرد: اگر سرعت دیپلماسی در یک سو بسیار عقب‌تر از سرعت دیپلماسی در سوی دیگر باشد، برجام همان‌طور که از تروئیکای اروپا شنیدید به یک پوسته خالی تبدیل خواهد شد. همان‌طور که از همکارم شنیدید جسدی خواهد بود که قابل احیا نیست.

ند پرایس در ادامه گفت: البته ما نمی‌خواهیم شاهد پیش آمدن هیچ یک از این رویدادها باشیم. کماکان معتقدیم که فرصتی پیش روی ماست که از طریق آن بازگشت دوجانبه به پایبندی به برجام، بهترین گزینه برای ما بهترین گزینه برای سایر اعضای ۱+۵ و بهترین گزینه برای جامعه بین‌المللی است، زیرا این توافق هنوز می‌تواند به نیاز ما مبنی بر جلوگیری از دستیابی همیشگی ایران به سلاح هسته‌ای پاسخ دهد.

این اظهارات در حالی مطرح شده که دور جدید مذاکرات رفع تحریم‌ها در وین عصر جمعه به پایان رسید. در پایان این دور از گفت‌وگوها اصلاحات و دیدگاه‌های ایران در دو سند ارائه‌شده مورد پذیرش قرار گرفت و بر اساس اعلام «علی باقری» مذاکره‌کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران این دو سند مبنای مذاکرات آتی خواهد بود.

جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده رفع تمامی تحریم‌ها علیه ایران، به گونه‌ای که قابل راستی‌آزمایی باشد مهم‌ترین دستور کار هیأت ایرانی را در این گفت‌وگوها تشکیل خواهد داد.

دولت جو بایدن به شکست سیاست موسوم به «فشار حداکثری» که دولت پیشین آمریکا پس از خروج از برجام علیه ایران به کار گرفت اعتراف کرده اما از انجام اقدامات لازم برای عقب‌گرد از آن مسیر خودداری کرده است.

اصرار دولت بایدن بر حفظ تحریم‌های دوران ترامپ، یکی از مهم‌ترین محورهای اختلافات در دورهای گذشته مذاکرات وین که با هدف بازگرداندن آمریکا به برجام انجام می‌شد را تشکیل می‌داد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار